Användarnamn: Lösenord:

Författare Ämne: Misstänkt försvinnande i Viken 1994 juni av Carl-Erik Björkegren  (läst 19036 gånger)

0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Utloggad Wayne

 • Medlem
 • Antal inlägg: 702
Aftonbladet 7 april 2000
Kvinna åtalas ??? tog ut Björkegrens miljoner
 
Den försvunne finansmannen Carl-Erik Björkegren hade flera miljoner gömda på en bank i Schweiz.
  En person i hans närhet fick i hemlighet pengar från kontot ??? efter hans konkurs.
  Nu åtalas kvinnan för grova ekobrott.
  Carl-Erik Björkegren byggde under 1980-talet upp en enorm förmögenhet genom affärer med fastigheter, hotell, aktier och konst. Några år senare kraschade imperiet och han gick i personlig konkurs.
  Men vad Björkegren aldrig avslöjade var att han hade ett konto på Banque Scandinave en Suisse i GenѨve.

?Ett par miljoner på hans konto?
  ??? Det fanns ett par miljoner kronor på kontot, säger konkursförvaltaren Lars Ehrstedt.
  Kretsen kring finansmannen hamnade 1992 i en tvist med konkursboet om vilken egendom som skulle ingå i konkursen. Tvisten slutade med en förlikning.
  Tre personer betalade konkursboet 400 000 kronor för möbler, målningar, skulpturer och husgeråd.
  Den nu åtalade kvinnan betalade 200 000 kronor för en Porsche 928.
  Enligt konkursförvaltaren kom pengarna från det hemliga kontot.
  Den 12 november 1992 skrevs en check på 700 000 kronor ut från kontot till kvinnan. Checken skrevs sannolikt ut av Carl-Erik Björkegren, enligt konkursförvaltaren, som närmast liknar kvinnan vid en bulvan.
  ??? Hon har fungerat som en mellanhand för Carl-Erik Björkegren och betalat med hans hemliga pengar, säger Lars Ehrstedt.
  I juni 1994 försvann finansmannen spårlöst. Polisen tror att han har mördats. Kontot i Schweiz upptäcktes när polisen började utreda försvinnandet.
  Biträdande chefsåklagare Gunnar Stetler vid ekobrottsmyndigheten har nu åtalat kvinnan för medhjälp till grov oredlighet mot borgenär.
  ??? Det här är ett typiskt konkursbeteende. Om verksamheten går med vinst tar folk hand om tillgångarna. Och om verksamheten går i konkurs så tar man hand om tillgångarna ändå, säger Gunnar Stetler.

Nekar till anklagelserna
  Statens Kriminaltekniska laboratorium har undersökt kvinnans namnteckning på checken och funnit att ingen annan kan ha löst in den.
  Själv förnekar hon anklagelserna:
  ??? Jag har inte löst in checken. I november 1992 var jag sängliggande på grund av benbrott och influensa. Jag har aldrig sett dessa pengar, säger hon i förhör.

Utloggad Skaraborg

 • Medlem
 • Antal inlägg: 674
SV: Misstänkt försvinnande i Viken 1994 juni av Carl-Erik Björkegren
« Svar #1 skrivet: 03 mars 2009 21:39:27 PM »
Om jag inte minns fel var Björkegren född 1921(?). Sedan försvann han hux flux från Viken. Han hade ju tjänat stora mängder med pengar och hade med största sannolik het retat upp en hel del folk som hade förlorat pengar på Björkegren. Visst blev han mördad men vi lär aldrig få veta hur detta gick till eller vilka som gjorde detta?

Utloggad Wayne

 • Medlem
 • Antal inlägg: 702
SV: Misstänkt försvinnande i Viken 1994 juni av Carl-Erik Björkegren
« Svar #2 skrivet: 03 mars 2009 21:42:32 PM »
Carl-Eric Björkegren är född i Eslöv 1920. Han handplockades till Sandviks ekonomiavdelning 1953. I början av 60-talet lånade han 200 000 kronor av Jan
Stenbecks far Hugo och köpte Sandvikaktier. Alla köp var inte helt laglydiga och 1982 blev Björkegren Sveriges första insiderbrottsling. Han dömdes till
25 dagsböter. Detta var året efter att han pensionerat sig.

Han blev sedermera störste aktieägaren i Gränges och köpte merparten i fastighetsförvaltningsbolaget Storstaden. Efter pensioneringen blev det fullt fart på spekulationerna. Pengarna satsades i på lyxhotell och andra fastigheter, aktier och konst. Björkegren
hade vad som betecknades som landets finaste privata konstsamling med bland annnat verk av Picasso, MirŃ³, Chagall och GrŃ¼newald. Samligen var värderad
till en halv miljard kronor.

Han flyttade till Wennergrenska palatset i Diplomatstaden, ett boende på 2000 kvm och 30 rum. På inflyttningsfesten kom 600 gäster. Björekgren valdes 1987 till årets privatekonom och sade då att ?konst köper jag för egna pengar, affärer gör jag med lånade?.
Kraschen kom för denne ?världens äldsta yuppie? 1991, när imperiet rasade och Björkrgen försattes i Sveriges största privatkonkurs, med skulder på 1,2 miljarder kronor, som växte till cirka 1,4. Det mesta kom av att han
gått i personlig borgen för lån som hans bolag tagit i skandalomsusade Nyckeln, den största fordringsägaren.

Björkegren flyttade senare till Narvavägen, men blev av med lägenheten när han skilde sig 1993. Han flyttade då till sommarvillan i Viken, skriven på döttrarna, som köptes för 5,5 miljoner.


SvD

Utloggad Wayne

 • Medlem
 • Antal inlägg: 702
SV: Misstänkt försvinnande i Viken 1994 juni av Carl-Erik Björkegren
« Svar #3 skrivet: 03 mars 2009 21:45:12 PM »
Björkegren dödförklaras
Publicerad: 19 oktober 2004, 05.30. Senast ändrad: 2 november 2007, 07.10

En av Sveriges mest kända finansmän, Carl Erik Björkegren, försvann mystiskt för tio år sedan. Han efterlämnade sig en skuld på över en miljard kronor. Nu ska han dödförklaras
Ansökan om dödförklaring lämnades in till Stockholms tingsrätt av Carl Erik Björkegrens son, Carl Björkegren.
- Alla fem syskon står bakom ansökan. Det finns tusentals spekulationer om vad som hänt pappa, men vår uppfattning är att han inte är i livet och det är vad vi har trott hela tiden, säger han.

Carl Erik Björkegren försvann under mystiska omständigheter från sin villa i Viken utanför Helsingborg den 2 juni 1994. Han efterlämnade en gigantiskt skuld och en uppsjö spekulationer om vad som hänt honom.
- Pappa var 73 år när han försvann och så som vi uppfattat reglerna är det först nu han kan dödförklaras. Vid 75 års ålder inträder en femårsregel och det är möjligt att vi hade kunnat få honom dödförklarad efter sju år, men vi valde att vänta till nu, säger Carl Björkegren.
Peter Näslund, advokat och handläggare av Carl Erik Björkegrens konkurs, arbetade med konkursen i tolv år.
- Konkursen avslutades 2003. Den totala skulden var på 1,3 miljarder, ungefär hälften, 630 miljoner, återfördes. Att han
dödförklaras betyder ingenting för fordringsägarna. Och det ska inte finnas några pengar kvar att dela på för arvingarna, säger han.
Efter att ha varit både finanschef och vice vd på Sandvik hade Carl Erik Björkegren en pension på 50 000 kronor i månaden från företaget. Sedan försvinnandet har Sandvik betalat ut cirka sex miljoner kronor, men nu upphör företaget med utbetalningarna.
- Först gick pengarna till konkursboet, men det senaste året har de gått till staten, säger Per Lundsjö, presschef, Sandvik.
- Vi hade kunnat driva frågan om en dödförklaring själva, men vi har valt att vänta in de anhörigas ansökan.

Senast den 7 november 2005 måste tingsrätten få in upplysningar som visar att Björkegren fortfarande är i livet, annars kommer dödförklaringen att träda i kraft.
- Att vi vill ha honom dödförklarad har inget med finansmannen Björkegren att göra, det här handlar bara om vår pappa. Vi vill uppföra en minnessten och ha en grav att gå till. Vi vill sätta punkt, säger Carl Björkegren.
Före detta
hustrun Sophie Krönlein säger att det har varit helt tyst i fallet de senaste åtta åren.
- Nu hoppas jag i alla fall få lugn och ro, säger hon.
SvD

Utloggad Wayne

 • Medlem
 • Antal inlägg: 702
SV: Misstänkt försvinnande i Viken 1994 juni av Carl-Erik Björkegren
« Svar #4 skrivet: 03 mars 2009 21:57:04 PM »
ur Aftonbladet 1998

Klockan kan fälla mördare
Rolex värd 150 000 polisens hetaste spår
En Rolexklocka kan lösa mysteriet med finansmannen Carl-Eric Björkegrens försvinnande.
  Dyrgripen är polisens hetaste spår just nu.
  Klockan kan ha använts av en mördare som betalning för en skuld.
  Rolexklockan tillhörde Carl-Eric Björkegren, och värderades till 150 000 kronor.
  Just nu jobbar Helsingborgspolisen efter tesen att en 31-årig bedragare ??? som tidigare funnits i Carl-Eric Björkegrens umgängeskrets ??? är inblandad i finansmannens försvinnande. Och att han röjdes ur vägen.
  Ett nytt vittnesmål, som kom till polisen för en kort tid sedan, satte 31-åringen i fokus.

Betalade med klocka
  ??? Dels finns möjligheten att han själv fört bort och mördat Björkegren, dels kan han ha fått betalt av någon annan för att lämna nycklarna till villan och hålla sig borta medan denne besökte Björkegren, säger spaningsledaren Börje Sjöholm vid Helsingborgspolisen till Aftonbladet.   De misstänkte 31-åringen har vid ett tillfälle använt en Rolexklocka och en mycket värdefull tavla som betalning av en privat skuld, skriver Svenska Dagbladet.
  Tavlan kom från Carl-Eric Björkegrens privata samling.
  Nu försöker polisen bevisa att även Rolexklockan tillhörde Björkegren.
  Enligt uppgift hade 31-åringen en liknande klocka själv, inköpt i Schweiz på en resa tillsammans med just Carl-Eric Björkegren.
  Nu jobbar polisen med att identifiera den person som tagit emot klockan och tavlan som betalning av 31-åringen.
  Utredningen är inne i ett avgörande skede. På torsdag ska allt material lämnas över till chefsåklagaren i Helsingborg.

Utvisad från Danmark
  31-åringen var den siste person som såg Björkegren i livet. Han utvisades från Danmark förra veckan, efter att ha blivit dömd där för bedrägeri.
  Sedan dess har polisens intresse för mannen blivit allt intensivare.
  ??? Vi har hört honom upplysningsvis. Han vidhåller att han sagt allt han vet, men vi är övertygade om att han har mer att berätta, säger Bengt Sjöholm.
  Finansmannen Carl-Eric Björkegren försvann spårlöst från sin villa i skånska Viken för drygt fyra år sedan. I början trodde polisen att han flytt utomlands, men är nu övertygad om att den utblottade tidigare Sandvikchefen och miljardären blivit mördad.
  Men ännu saknas kroppen.
  31-åringen har under senare år levt ett liv i lyx, enligt flera vittnesuppgifter.


Utloggad Skaraborg

 • Medlem
 • Antal inlägg: 674
SV: Misstänkt försvinnande i Viken 1994 juni av Carl-Erik Björkegren
« Svar #5 skrivet: 03 mars 2009 22:05:31 PM »
Ja jag minns denna Rolexklocka men jag undrar om det kommer att hjälpa polisen så himla mycket? Klockan kan ju vid det här laget befinna sig på andra sidan jordklotet? Problemet med mordet på Björkegren är:
1. Ingen vet exakt när han försvann.
2. Ingen kan bevisa att han blev mördad?
3. Alltså ingen kropp eller ett ställe där skellettet kan befinna sig.
4. Personer med kopplingar till försvinnandet/mordet kan ha hunnit avlida.
Björkegren försvann för över 14 år sedan. Denne 31-åring verkade vara i yngsta laget vid försvinnandet men inget är ju omöjligt.
Dock är min personliga uppfattning att detta är ett försvinnande och mord som aldrig kommer att kunna lösas. Allt var säkert mycket noggrant planerat i detalj. Nej detta är säkert ett "cold case".

Utloggad Banshee

 • Medlem
 • Antal inlägg: 961
 • Obstinat Morrhoppa
SV: Misstänkt försvinnande i Viken 1994 juni av Carl-Erik Björkegren
« Svar #6 skrivet: 03 mars 2009 23:10:06 PM »
Nja, 31-åringen bör ha varit 27 när Björkegren försvann (artikeln var från 1998).

Undrar om det är hans butler som avses, han var intressant tidigare i utredningen vill jag minnas. Har träffat på denne butler, filippinier skulle jag tro, och fysiskt ganska liten.

OM det nu ligger något i hypotesen "the butler did it" bör han ha haft hjälp, Björkegren var (är?) ingen särskilt stor karl men borde varit för stor och tung för butlern att bära osv.

You angel you,
You're as fine as fine can be,
And the way you walk and the way you talk,
Is the way it ought to be

Utloggad Wayne

 • Medlem
 • Antal inlägg: 702
SV: Misstänkt försvinnande i Viken 1994 juni av Carl-Erik Björkegren
« Svar #7 skrivet: 04 mars 2009 08:29:35 AM »
Här står lite mer om butlern,

http://www.expressen.se/1.270099

Utloggad Wayne

 • Medlem
 • Antal inlägg: 702
SV: Misstänkt försvinnande i Viken 1994 juni av Carl-Erik Björkegren
« Svar #8 skrivet: 04 mars 2009 08:48:18 AM »
Mystik kring försvunnen miljardär
SvD 1996-06-03:

Carl-Eric Björkegren sågs för sista gången i dag för exakt två år sedan. Den havererade finansmannen försvann spårlöst. Har han bara ledsnat och flytt undan jättekonkursen och 600 miljoner i skulder? Eller är han mördad av torpeder? SvD avslöjar i dag en rad nyaomständigheter i fallet och berättar om de sagor som spinns kring hans öde.

När han i början av 80-talet flyttade in i det fashionabla Wennergrenska palatset i Diplomatstaden ställde han till fest för 300 prominenta gäster. I dag är han ensam på flykt, undan förbittrade fordringsägare. Eller så är han kvitt dessa bördor - på andra sidan jordelivet.

Finansmannen Carl-Eric Björkegren är en vandrande vålnad, som drar fram över jordklotet. Enligt rykten, skvaller och suddiga instamaticbilder har han setts utanför NK i stockholmsk julrusch, vid middagsbord i Grenada, på bankkontor i Schweiz, i en omansk hotellpark, i Tyskland, Danmark, Venezuela, Brasilien.
överallt. När en känd människa bara försvinner spinns det snabbt en hel väv av historier: Björkegren har via bulvan försökt sälja undangömd konst; han har mördats av en arg fordringsägare; en känd svensk industriledare skulle ha åkt fast i den schweiziska tullen sedan han försökt föra in en större summa pengar som handpenning i en fastighetsaffär för Björkegrensr räkning i GenѨve; hans avhuggna fot har hittats i Kattegatt. Eller hör på denna: han gömmer sig i primadonnan Git Gays hus i Paraguay. Detta spår är definitivt kört i botten. Det vet vi.

Liksom många andra har vi lockats av en historia som har allt. Som handlar om girighet, om finansvärldens baksmälla, om lyx, kändisar, en jättekonkurs, om skatteskulder och ett mystiskt försvinnande. Efter mycket arbete på hemmaplan med att kontrollera källan och tipset, flyger vi till Sydamerika. Vi finner det aktuella huset, med Till-Salu-skylt på väggen, men fortfarande registrerat på Git Gay och hennes bror. Hans namn är vackert ingraverat på dörrens mässingsskylt. Temperaturen stiger. När sedan närmaste grannen med ledning av våra medhavda bilder identifierar Mr Björkegren som ägare till huset stiger den ytterligare. Men när vi senare, för att vara helt säkra, visar en nedfaxad bild på Git Gays bror säger samma granne: "Javisst ja, det är ju h a n som bor här, men han har inte varit här på ett år. Och ingen annan svensk heller".
En "dubbelgångare" sänker i ett slag den historia vi åkt 1 200 mil för. Vi fortsätter dock letandet, men inget talar för att Björkegren någonsin varit i landet. Det blir ingen artikel i SvD.

Teorierna om vad som hänt Björkegren är många, men i dag tyder mycket på att han inte är i livet. Helsingborgspolisen går längre än så och driver sedan i februari en intensiv mordutredning.
Genom att vända på resonemanget, och anta vad Björkegren skulle ha gjort om han livs levande varit på flykt, växer bilden av ett möjligt brott fram. Barnen, exhustrun och vännerna är övertygade om att Carl-Eric Björkegren är död. Annars hade han på något sätt lämnat ett livstecken.
- Trł¯ots att vi är skilda skulle han definitivt ha ringt mig. Jag var hans stora stöd i livet. Dessutom skulle han med sin vacklande hälsa inte kunna resa ensam, säger Björkegrens förra hustru, Sophie Krönlein.
Björkegrens nuvarande advokat Henning Sjöström håller med: - Jag börjar befara det värsta. Någon har tagit livet av Carl-Eric.
Björkegren hade när han försvann ett flertal bankkonton i utlandet, bland annat i Schweiz och Storbritannien. På det i Banque Scandinave i GenѨve gjorde han flera uttag efter konkursen, det sista två månader före försvinnandet. Därefter har inte en enda transaktion noterats.
Detsamma gäller kontot i London.
På ett större försäkringsbolag i England fann konkursförvaltaren alldeles nyligen en kapitalförsäkring på 80 000 pund i Caяrl-Eric Björkegrens namn. Inte heller denna har rörts. Pengarna har nu överförts till konkursboet. Dit är också två miljoner från Schweizkontot på väg.

Två år, inga spår, bara dunkel. Vad hände egentligen i det stilla Viken norr om Helsingborg i början av juni 1994? Att Carl-Eric Björkegren planerat en resa till Stockholm den veckan är helt klarlagt. Onsdagen den 1 juni var han som gammal kund bjuden till en fest på auktionsfirman Sotheby's i Stockholm.
Vid pass 18-tiden ringer det i en av telefonerna på Sotheby's kontor. Det är Carl-Eric Björkegren som söker värden, Sotheby's chef Hans Dyhlén.
- Han sa att han mådde dåligt och inte kunde komma. Han lät ynklig på något sätt, minns Dyhlén.
En av festdeltagarna, konstnären Lars Gynning, talade också med Bjń±örkegren denna kväll.
- Han verkade pressad, berättar Gynning.
Dagen efter, torsdagen den 2 juni, skulle Björkegren träffa sitt juridiska ombud Henning Sjöström för att diskutera bodelningsfrågor med Sophie Krönlein, ett viktigt möte.
Björkegren skulle enligt flera källor också gå på vernissage och dessutom sammanstråla med flera bekanta, däribland antikvitetshandlaren Curt Skaj.
Denne dementerar dock att han skulle träffa sin gamle kund och vän Björkegren.
Två dagar dessförinnan hade Björkegrens närmaste granne i Viken, fru Maj-Lis Paulson, återvänt från en weekendtripp.
Hon ringer Björkegren och berättar att hon är tillbaka. Han har tidigare frågat henne om hon inte kunde ta hand om tidningarna medan han var i Stockholm.
- Men hans resa blev uppskjuÅ‹Å“ten, berättar Maj-Lis Paulson.
När han vaknade om morgonen den 2 juni var Carl-Eric Björkegren besluten att resa till Stockholm.
Han hade redan packat, när hans betjänt Pierre Beckman anlände med bussen, har Beckman uppgett för polisen.
Meningen var alltjämt att betjänten skulle skjutsa sin chef till Stockholm i den Mercedes som Björkegren disponerade. Inte ägde, det var ju omöjligt av konkursskäl.
Bilen stod i stället skriven på sonen, Carl.
Men nu förklarar Beckman att han mellan klockan 11.30 och 13.00 måste passa sin lilla dotter medan sambon är hos hårfrissan.
Detta sena besked gör Björkegren irriterad. Han tackar nej till en drink och Beckman går ut för att klippa gräset.
Grannen Maj-Lis Paulson ser honom sedan räfsa mattan.
- Han säger att han måste ta en taxi, minns hon i samtal med SvD.
I garaget står Mercedesen. Den får uppenbarligen inte Pierre Beckman använda.

När han några timmar senare återvänder till villan är Björkegren och packningen borta, har Beckman sagt till polisen.
Varken Maj-Lis Paulson eller någon annan granne uppger sig ha sett finansmannen.
- Här slutar spåren. Tvärt, säger Robert Jonhag på länskriminalen i Helsingborg, som leder mordspaningarna.
Så länge ingen kropp hittats är det naturligtvis teoretiskt möjligt att Björkegren gått i frivillig landsflykt.
Orsaken kan uttryckas i siffror, trista siffror: 600 miljoner i personliga, livslånga skulder.
Carl-Eric Björkegren var en av många som inte hade tillräcklig landkänning, när 80-talsvindarna tog fart på allvar.

I november 1990 ställde han in betalningarna, knappt ett år senare försattes han i konkurs. Hans skuld var hiskeliga 1,3 miljarder, en av Sveriges största privata konkurser.
Större delen av skulderna var personliga borgensåtaganden för hans bolag, vilka numera alla är försatta i konkurs.
- Tillgångarna, främst fastigheter och värdepapper i ett stort antal bolag, är värda uppemot 700 miljoner. Resten blir en personlig skuld, säger advokat Peter Näslund på firma Hägglund & Ramm-Ericson, som handlägger konkursen.
Inte ett öre lämnar han vidare, barnen får i stället glädjas över att inte behöva ärva skulderna.
Det finns 22 fordringsägare, stora som små. Störst är Finans AB Nyckeln, fortfarande en ökänd sinnebild för 80-talets finansfiasko. Stor är också Gotabankens krisbolag Retriva. Ganska liten är staten, som kräver 45 miljoner i skatt. Väldigt liten är till exempel Stockholm Energi, som vill ha runt 30 000 kronor för obetalda elräkningar.

För Näslund är fallet Björkegren 20 fullmatade pärmar med stämningsansökningar, fordringsägarlistor, yrkanden om återvinning, domstolsutslag, men framförallt en evig skallgång efter pengar - i akt och mening att "bringa konkursen till sitt slut" som det heter på juristspråk.
- Vi fortsätter väl så länge varje åtgärd ger mer än en krona i netto till konkursboet. Nej, i år är vi inte klara, troligen nästa år.
Hittills har pengajakten lyckats ganska bra. Björkegren var en slipad, påhittig affärsman och hade gömt undan pengar lite varstans. Konkursförvaltaren är inte säÅ‹Ëœker på att ha hittat alla konton än.
- Det finns inte heller i övrigt något i vår utredning som tyder på att Björkegren lever, konstaterar Näslund.
Därför är pensionen nu satt till noll kronor per månad efter beslut av konkursförvaltaren. Skäl: "Björkegren har inte visat att han har behov av den".
Men innan han försvann hade Björkegren varit om sig och kring sig. Ibland för mycket enligt konkursförvaltaren, som polisanmält tre fall där Björkegren har haft tillgångar som han försökt dölja.
Den första är kontot på Banque Scandinave en Suisse i GenѨve. Det andra fallet gäller två miljoner kronor, som konkursförvaltaren anser att Björkegren lånade ut till Sophie Krönlein. Efter diverse processer har förlikning nåtts i form av verket "Cycliste dans un paysage" av Jean Dubuffet, som konkursboet sålt på auktion för drygt denna summa.

Den sista anmälningen rör åtta av Björkegrens tavlor som såldes på auktion efter konkursen till affärsmannen och konsthandlaren Arne Belenius i Bryssel, för övrigt god vän till Carl-Eric Björkegren, verk som sedan återfanns hemma hos Björkegren på Narvavägen.
Dottern Eva Björkegren-Hardenby förklarade detta med att hon bytt till sig tavlorna mot en frimärkssamling och sedan lånat ut tavlorna till pappan. Konkursförvaltaren har efter flera förhandlingar fått rätt i att frimärkena i själva verket var Carl-Eric Björkegrens. Därför hade inte dottern någon rätt att byta frimärkena mot tavlorna.
Sju av dessa, däribland Bror Hjorts träsnitt "Kärleksscen", är numera för konkursboets räkning sålda på nytt.

Att driva brottsutredningarna mot Björkegren vidare är emellertid inte lätt.
Chefsåklagare Eva Regner i Stockholm säger att "ärendet ligger på en hylla och möglar". Hon bekräftar dock att förundersökningen lever, och därmed brottsmisstankarna.
- Men jag har inte haft någon anledning att gå vidare. Jag kommer ju ingen vart så länge vi inte kan höra Björkegren.
Förutom dessa tre fall av oredlighet mot borgenär gör envisa rykten gällande att konstsamlaren Björkegren skulle ha "deponerat" ett tiotal värdefulla verk hos en känd konsthandlare i Stockholm, målningar som han sedan "lånade" tillbaka till Vikenvillan och som därefter "försvann".
I husets källare gömde Björkegren också en kodlåst, svart kappsäck i skinn, innehållande minst 175 000 kronor i kontanter. På något sätt försvann dock denna hemliga kassa. Flera av Björkegrens vänner, bland andra Henning Sjöström, hävdar att kappsäcken stals av den förre betjänten Janos Valdes.
Janos Valdes själv uppger att han fick han motsvarande summa som "avgångsvederlag" av "The Boss".
Ytterligare en intressant väska nämns i sammanhanget. Den skulle innehålla 1700-talssilver, mest kannor och ljusstakar, värda drygt en miljon kronor, enligt Björkegrens egen uppskattning.
Ingen vet i dag var den amerikanska läderresväskan finns, möjligen skulle Björkegren ta med sig silvret till Stockholm för att sälja tillbaka det och på så sätt frigöra kapital.

Vid försvinnandet hade Björkegren med sig sitt pass, toalettartiklar, sin älskade dokumentportfölj samt resväskan, där 1700-talssilvret mycket väl kan ha packats. Han bar ett armbandsur, värt 150 000 kronor, samt säkerligen minst 10 000 kronor i plånboken.
- Det hade han alltid, säger den före detta hustrun.
Sålunda var den före detta affärsmogulen med sina svaga knän ett åtråvärt offer för en enkel rånare. Andra än mer intrikata motivbilder kan självklart målas upp.
Fordringsägare som ledsnat på att vänta och som städslat eget folk för brutal indrivning. Sådana uppgifter dyker ständigt upp. Det handlar om kåkfarare som "varit med och fimpat Björkegren", affärsmän som engagerat jugoslaviska torpeder och så vidare.
Enligt kriminalinspektör Robert Jonhag är fallet Björkegren fyllt av märkliga sammanträffanden. De senaste månaderna har polisen hört en lång rad personer. En del märkliga uppgifter har fått naturliga förklaringar, ingen är ännu misstänkt, men kvar står ändå uppfattningen att Carl-Eric Björkegren blivit mördad.
Robert Jonhag vill i dag inte närmare kommentera mordutredningen, men säger att polisen inte längre tror att Björkegren är i livet och att självmord och naturlig död av flera skäl kan uteslutas.
Egentligen finns bara en person i Björkegrens närhet som på fullt allvar påstår att Björkegren skulle ha varit i livet åtminstone så sent som i november i fjol. Det är den förre betjänten och kocken, Janos Valdes, Enligt honom flydde Carl-mEric Björkegren undan svenska myndigheter, fordringsägare och en del "bad people". Valdes berättar vidare att Björkegren varit krasslig, haft smärtor över bröstet och legat på katolskt sjukhus i tre veckor.
- Fast han ringde inte och grattade mig på födelsedagen. Det brukar han göra.
Janos Valdes uppger också att Björkegren reste med en kvinna till Göteborg, därifrån med färja till TravemŃ¼nde för vidare befordran till Hamburg.
- Därifrån ringde han mig. Sedan dröjde det en vecka innan han hörde av sig igen.
Då var han i Sydamerika.
Han hävdar vidare att en svensk polis ringt honom och erbjudit uppehålls- och arbetstillstånd i Sverige om han avslöjade valr Björkegren gömde sig. Även svenska ambassaden i Manilla skall ha kontaktat betjänten i samma ärende.
- Men jag avböjde, säger han i telefon från den filippinska huvudstaden.

Ambassaden förnekar dock bestämt att kontakt tagits och någon polisman med det namn som betjänten uppger finns inte inom den svenska polisorganisationen. Möjligen handlar det om mindre lyckade försök från någon journalist eller fordringsägare att lura butlern.
I ett magasin på Gärdet i Stockholm förvaras Björkegrens efterlämnade tillhörigheter. En del kläder och några tavlor, som konkursförvaltaren inte är intresserad av.
Konstnären heter Carl-Eric Björkegren.
Vistelseort okänd.

 av BJöRN HYGSTEDT och  HANS STRANDBERG  från Svenska Dagbladet

Utloggad Banshee

 • Medlem
 • Antal inlägg: 961
 • Obstinat Morrhoppa
SV: Misstänkt försvinnande i Viken 1994 juni av Carl-Erik Björkegren
« Svar #9 skrivet: 04 mars 2009 10:31:10 AM »
Dottern som fick betala

Miljardären Carl-Eric Björkegren försvann spårlöst från sin villa 1994.
Hans kropp återfanns aldrig.
Eva Björkegren förlorade sin pappa.
Men hon dömdes samtidigt till ett livslångt straff.
Fortfarande i dag - 15 år senare - går varje månad hälften av hennes lilla sekreterarlön till att betala av på resterna av det jättelika skuldberg pappan lämnade efter sig.
Här är historien om dottern som fick betala.

Du kanske minns veckotidningsreportagen om den utsvävande miljardären Carl-Eric Björkegren, hans fantastiska vinsamling, hans jättelika villa på Djurgården, konstsamlingen och kändisfesterna?
Eller de svarta rubrikerna sommaren 1994 när han plötsligt försvann utan ett spår från villan i Viken utanför Helsingborg, bara timmar innan han skulle sätta sig på ett plan till Stockholm där ett förbokat rum på Grand hotel, hans advokat Henning Sjöström och hans dotter Eva väntade på honom.
I dag är Carl-Eric Björkegren historia. Han är officiellt dödförklarad sedan flera år, även om någon kropp aldrig har återfunnits. Polisutredningen ligger bortglömd i ett arkivskåp hos polisen i Helsingborg. De välbetalda bankdirektörer som gödde hans finansiella excesser med lån han aldrig skulle kunna betala tillbaka har för länge sedan gått vidare i sina karriärer.

Halva lönen försvinner

Det är bara en person kvar i Sverige som fortfarande tvingas betala Carl-Eric Björkegrens skulder, och det är hans egen dotter Eva, 60.

Eva Björkegren är en av de verkliga trotjänarna på utrikesdepartementet. Hon har tjänstgjort prickfritt i årtionden, men sekreterarlönen blev aldrig särskilt stor. Och av det som är kvar efter skatt drar Kronofogdemyndigheten varje månad hälften.
Kvar att leva på per månad blir 9 000 kronor.

I början var det hemskt. Man håller på mot slutet av varje månad och dividerar kring inköp av mat. Vad har vi har råd med? säger Eva Björkegren.

I september 1991 hade Carl-Eric Björkegrens finansiella korthus rasat samman. För att rädda sitt 300 kvadratmeter stora sommarhus i Viken - den strandvilla som han tre år senare försvann spårlöst från - använde han sig av sina tre döttrar.

Carl-Eric Björkegren såg tillsammans med Gota bank till att ägandet av huset skrevs över på döttrarna, som samtidigt övertog lånen på fastigheten.

Vi var väldigt förtjusta i vår far allihop. Jag trodde ju aldrig att det skulle gå så snett som det gick, säger Eva Björkegren.
Hon såg inget alternativ till att säga ja till fadern.

Jag sa att det inte kändes bra, men pappa bara viftade undan mig irriterat. Det var dumt av mig att ens tänka på det sättet, sa han.
Och det var bråttom.

Vid den allra sista drastiska åtgärden så var det fråga om timmar.


Panikåtgärd

Då krävde Carl-Eric Björkegren att Eva skulle skriva på också för sin omyndige bror Carl.

En av pappas medarbetare kom i bil hit till kontoret. Jag fick skriva på papperen på motorhuven. Då var det riktig panik. Jag var ju ganska chockad själv.
Evas två systrar skrev också på. Evas yngsta syster säger i den utredning som tingsrätten gjort att hon inte hade en aning om vad det var för papper som pappan beordrade henne att skriva på. Hon litade på honom.
För Evas andra syster betalade till och med banken flygbiljetten från Köpenhamn för att hon snabbt skulle komma till Stockholm och skriva på alla papper.


Försvann spårlöst

Carl-Eric Björkegren lovade barnen att det endast handlade om formaliteter. Han skulle alltid stå för räntor och amorteringar på lånen på huset. Eva skulle inte behöva oroa sig.

Och så länge han levde skötte han ju det också, vad jag vet, säger Eva Björkegren.
Carl-Eric Björkegren försvann spårlöst den första eller andra juni 1994.
Gotabanken sålde strandvillan på exekutiv auktion med förlust och krävde barnen på mellanskillnaden för att täcka lånen.
Eva och hennes systrar gick till tingsrätten för att slippa betala skulden. Tingsrätten fann att banken varit medveten om att barnen aldrig skulle kunnat klara av att betala så stora lån och skrev ner skulden med hälften. Banken överklagade till hovrätten, som slog fast att allt skulle betalas.


Lever fattigt

I dag är skulden sammanlagt över fyra och en halv miljon kronor.
Och eftersom Eva är den enda av systrarna med fast inkomst och som är bosatt i Sverige har kronofogden valt att koncentrera sig på att driva in pengarna av henne.
Eva Björkegren har inte kunnat amortera en krona på skulden. Hennes lön efter skatt och avdrag för räntor på pappans skuld räcker enbart till att betala hyran.
Hon har ansökt hos kronofogdemyndigheten om att beviljas skuldsanering.

Jag vet att det skulle bli ännu tuffare då, ett tag men då skulle vi åtminstone kunna se fram emot en ljusning om några år. Nu känns det som att ha ett livstidsstraff, säger Eva Björkegren.

Ingen skuldsanering

En av Evas kolleger på UD skriver i ett brev till Kronofogdemyndigheten att skulderna efter pappan gjort att Eva Björkegren under många år levt under en orimlig psykisk press, men att hon trots det är mån om att sköta sitt arbete och har en uttalad önskan att göra rätt för sig.
Men kronofogdemyndigheten har sagt nej till skuldsanering.
Inte för att myndigheten skulle tro att Eva har några undangömda miljoner efter pappan någonstans.
Kronofogden säger nej för att Eva och hennes man för några år sedan tog ett mindre lån från ett finansbolag, enligt Eva för att klara personliga utgifter och kostnader för en flytt.
Kronofogdemyndigheten tycker också att Eva borde ha betalat av mer på hus-skulden under åren som gått sedan pappan försvann.
Dessutom, menar myndigheten, bor Eva Björkegren för dyrt. Det går att bo billigare, menar myndigheten.Utan eget hyreskontrakt


Eva Björkegren och hennes make bor i en hyreslägenhet som de hyr i andra hand av en kollega på UD som tjänstgör i utlandet.
Betalningsanmärkningarna gör det omöjligt att få ett eget hyreskontrakt. Och skulderna har gjort att vi aldrig kunnat köpa en egen bostad, säger Eva Björkegren.
Eva säger att det är klart att hon ofta tänkt på hur annorlunda allt hade kunnat vara.

Min pappa skojade alltid om att "Vänta bara tills jag är borta, då kommer ni att få bra mycket."
Hon säger att hon aldrig strävat efter den rikedom - extravaganta fester, stora villor, chaufförer och konst för miljoner - som betydde så mycket för hennes pappa.
Hon säger att hon inte är bitter på pappan.

Men ibland känns det som om jag bara vill stoppa huvudet i sanden.
Expressen hade de första samtalen med Eva Björkegren redan i höstas.
Då visade inte Kronofogdemyndigheten några tecken på att vilja ompröva sin syn på Eva Björkegrens situation.Kan få ny chans

Men kanske öppnar sig nu en möjlighet till sist.
Susan Westermark Höglund är jurist på Kronofogdemyndighetens skuldsaneringsteam.
När Expressen kontaktar henne på nytt inför publiceringen av det här reportaget granskar hon snabbt myndighetens tidigare beslut att neka Eva Björkegren skuldsanering.
Nu säger hon:

Sedan Eva Björkegren fick nej 2007 har vi gjort en del nya tolkningar av lagen. Vi har tidigare kanske varit något för stränga i våra bedömningar av bland annat boendekostnader och färska skulder.

Susan Westermark Höglund konstaterar att Kronofogden i dag nog "ser mer nyanserat" på sådana omständigheter som Eva Björkegren lever under.

Jag kan inte lova någonting i ett enskilt fall, jag vet ju inte om det tillkommit andra nya saker som påverkar vår syn på ärendet. Men det är mycket möjligt att vi skulle göra en annan bedömning om vi fick en ny ansökan om skuldsanering i dag, säger hon.
« Senast ändrad: 09 februari 2011 20:00:34 PM av Bobby Keyes »
You angel you,
You're as fine as fine can be,
And the way you walk and the way you talk,
Is the way it ought to be

Utloggad Banshee

 • Medlem
 • Antal inlägg: 961
 • Obstinat Morrhoppa
SV: Misstänkt försvinnande i Viken 1994 juni av Carl-Erik Björkegren
« Svar #10 skrivet: 04 mars 2009 20:29:01 PM »
Ja ja, gnugga in det bara ;D

Hade missat butler nr två helt, den lilla kunskap om Björkegren och hans omgivning jag har gäller hans liv i Stockholm. Den misstänkte butlern fanns ju tydligen bara med nere i Viken.

Kan tillägga att Björkegren verkade ha ett mycket gott förhållande till sonen Carl som måste ha varit i 20-årsåldern när pappan försvann. Sonen förnekar ju all kännedom om var pappan finns. Har alltid tänkt att om Björkegren d ä skulle vara i livet så skulle sonen veta om det, de verkade stå varandra nära.
You angel you,
You're as fine as fine can be,
And the way you walk and the way you talk,
Is the way it ought to be

Utloggad grefven

 • Jag håller med JJ, den ga rockaren, i nästan allt!
 • Medlem
 • Antal inlägg: 595
 • No fucking mercy!!
SV: Misstänkt försvinnande i Viken 1994 juni av Carl-Erik Björkegren
« Svar #11 skrivet: 05 mars 2009 19:25:59 PM »
Tror inte att han lever idag. Han kan ha drunknat där ute i Viken. Men ännu troligare är att han har blivit mördad. Han var skyldig stora pengar till höger och vänster. Det kan ha varit en indrivning som gått snett.
Det kan också ha varit ett rån slutat i ett rånmord... Butlern verklar lite skum  ;)

Helt ärligt så har ev gärningsmän lyckats sopa undan spåren efter sig rätt bra. Men att "tutt-kalle" skulle ha tagit livet av sig har jag faktiskt mkt svårt att tro...
Hatar politskt korrekta, det blir så brunt om munnen!!

Jag är en fredens man, 4 sure!

Dirty Harry! Vad i är du? Kom fram ur gömmorna nu med Magnum 44:orna och ge oss lite action!

Utloggad Buxen

 • Medlem
 • Antal inlägg: 158
SV: Misstänkt försvinnande i Viken 1994 juni av Carl-Erik Björkegren
« Svar #12 skrivet: 20 oktober 2010 16:00:50 PM »
Jag har fatt info fran initierad kalla (som ar mycket trovardig) om detta fall och det lar ha gatt till enligt foljande:
C-E Bjorkegren lar ha lurat en viss person i Stockholm i en affar. Denna person som lar vara av judisk harkomst skall da ha satt ett kontrakt pa C-E.B. och denna historia skall ha avslutats i ett krematorium dar C-E.B skall ha brants i en kista ihop med en annan avliden person. Var och nar detta skall ha skett vet jag inte men denna liga som skall ha utfort detta bestar av 10-12 personer som har kontraktsmord som affarside. Vet ej vad dessa killar kallar sig men de ska tydligen vara kanda inom Sveriges undre varld, och inte ens HA vagar ge sig pa dessa killar. Ar det nagon som kan fylla pa med mer info om detta gang sa vore det mycket intressant.
Den som säger att sex är det skönaste som finns har aldrig varit riktigt skitnödig!

Utloggad perpetum

 • Medlem
 • Antal inlägg: 2
SV: Misstänkt försvinnande i Viken 1994 juni av Carl-Erik Björkegren
« Svar #13 skrivet: 03 november 2011 00:34:44 AM »
Om man ska nysta i härvan kring Björkegren är det klokt att börja på Strandvägen 55. 1990

Utloggad arne1900

 • Medlem
 • Antal inlägg: 36
SV: Misstänkt försvinnande i Viken 1994 juni av Carl-Erik Björkegren
« Svar #14 skrivet: 24 december 2011 03:39:55 AM »
Om man ska nysta i härvan kring Björkegren är det klokt att börja på Strandvägen 55. 1990
   undr varf polisen inte inriktat sig mer på den s.k butlern---------och om han lever idag o isåf på vilk plats på jordklotet ?

Utloggad perpetum

 • Medlem
 • Antal inlägg: 2
SV: Misstänkt försvinnande i Viken 1994 juni av Carl-Erik Björkegren
« Svar #15 skrivet: 23 juli 2012 00:43:28 AM »
Björkegren sysslade under den sista tiden med utpressning av personer som han betalt svarta pengar till.
SEB i Paris var mellanhand. Efter ett antal försök varav några lyckats tror jag att de utpressade tröttnade.
Inte minst med tanke på deras sociala status var hotad.

Utloggad Bea

 • Global Moderator
 • Medlem
 • Antal inlägg: 8 458
SV: Misstänkt försvinnande i Viken 1994 juni av Carl-Erik Björkegren
« Svar #16 skrivet: 01 oktober 2012 12:08:13 PM »

Här är sista bilden på butlern - polisens huvudmisstänkte för mordet på Carl-Eric Björkegren. Foto: Krister Hansson

Björkegrens butler fabricerade ett alibi

Här är sista bilden på butlern - polisens huvudmisstänkte för mordet på Carl-Eric Björkegren.
Men mannen försvann från Sverige samtidigt som Björkegren själv.
Efter att först ha ljugit ihop ett alibi för morddagen, misstänker polisen.
- Han fabricerade ett alibi. Vi tycker att det är rätt så uppenbart, säger utredaren Börje Sjöholm till P3 Dokumentär.


Drygt två veckor efter att affärsmannen Carl-Eric Björkegren, 74, försvann polisanmälde familjen försvinnandet. Så här i efterhand kan det tyckas som lång tid att vänta.
- Det första du gör är att hitta lösningar själv, inte att ringa polisen, säger sonen Carl Björkegren i programmet "P3 Dokumentär: Gåtan Björkegren".

Dessutom trodde många till en början att Björkegren försvunnit självmant på grund av sin gigantiska skuld efter konkursen tre år tidigare.

Men Börje Sjöholm, då utredare vid Helsinborgspolisen, ansåg att teorin om frivilligt försvinnande var orimlig.
- Han var van vid markservice, han hade svårt att fixa saker själv. Och dessutom är det osannolikt att han inte skulle ha kontakt med sina barn, säger Börje Sjöholm i "P3 Dokumentär: Gåtan Björkegren".

Då startade en mordutredning.

Skulle passa barn
Butlern var den sista person som såg Carl-Eric Björkegren i livet. Enligt hans vittnesmål var Björkegren hemma i sitt hus på förmiddagen den 2 juni 1994. Butlern gav sig iväg ett par timmar för att passa sitt barn. Då han återvände var både Björkegren och packningen borta.
- Det tror vi inte på. Vi tror att Björkegren försvann kvällen innan, eller natten. Inget tyder på att butlern har rätt. Och hela hans agerande på förmiddagen var konstigt. Han fabricerade ett alibi. Vi tycker att det är rätt så uppenbart, säger Börje Sjöholm.

Mängder med tips
De första åren efter försvinnandet kom det in mängder med tips. Carl-Eric Björkegren shoppade på NK i Stockholm, han bodde på hotell i Oman, han gick på banken i Schweiz och han bodde i primadonnan Git Gays bror hus i Paraguay för att ta några av de mer exotiska. Ibland kom det också bilder, någon av dem "otroligt lika, fast det var något som inte stämde", enligt sonen. Börje Sjöholm tycker att polisen gick till botten med alla tips.
- Vi kontrollerade en mängd uppgifter. Ingen av dem stämde. I vissa fall var det väldigt likt.

Nu har 18 år gått, och polisen är inte mycket klokare.
- Egentligen vet vi inte ett dugg. Men det är svårt att tänka sig att han skulle ha hållit sig undan så länge, säger Sjöholm.

Hela artikeln:
http://www.expressen.se/kvp/bjorkegrens-butler-fabricerade-ett-alibi/

*

P3 Dokumentär: "Gåtan Björkegren"


Carl-Eric Björkegren fotograferad 1991. Några år senare hade han förlorat allt. Foto: Leif R Jansson/Scanpix

När Carl-Eric Björkegren stod på toppen var han god för drygt två miljarder. Hans konstsamling var en av Europas förnämsta och beräknades ha ett värde på över 500 miljoner kronor.
Men Carl-Eric Björkegrens svindlande aktieaffärer, hotellköp och räntespekulationer resulterade i Sveriges största personliga konkurs med skulder på osannolika 1,3 miljarder kronor.

Uppgången och fallet var spektakulär svensk finanshistoria men Björkegren skulle bli än mer synonym med kriminalhistoria. Den 2 juni 1994 försvann den då 74-årige exmiljardären från sin sommarvilla i Viken. Sista vittnet som såg honom i livet var hans butler. Där slutar alla spår.

P3 DOKUMENTÄR 20120930 Gåtan Björkegren (MP3)
Bea
Moderator
(hjälpreda, utan ansvar)

Utloggad oprydning

 • jur.kand.
 • Medlem
 • Antal inlägg: 494
 • långvarig arbetare inom rättsväsendet
SV: Misstänkt försvinnande i Viken 1994 juni av Carl-Erik Björkegren
« Svar #17 skrivet: 01 oktober 2012 15:20:04 PM »
Ja, ett klassiskt fall i svensk kriminalhistoria med alla ingredienser. Standard: vem träffade den försvunne/mördade senast? Om det nu var butlern liknar det en engelsk kriminalroman m/ä.

Utloggad Knight Rider

 • Medlem
 • Antal inlägg: 290
SV: Misstänkt försvinnande i Viken 1994 juni av Carl-Erik Björkegren
« Svar #18 skrivet: 02 oktober 2012 08:48:14 AM »
Efter att ha lyssnat på P3 Dokumentär om Carl Erik Björkegren verkar det osannolikt att han skulle ha försvunnit frivilligt för att hålla sig undan Kronofogde och borgenärer. Och eftersom ingen kropp har hittats efter så här lång tid verkar det inte som om den någonsin kommer att hittas eller att eventuellt mord kommer att lösas. Gärningsman/ män verkar ha städat noga efter sig. P3's dokumentär rekommenderas.
[size=78%]Programmet kan också laddas ned via iTunes, http://itunes.apple.com/se/podcast/p3-dokumentar-20120930-gatan/id308339623?i=121769211[/size]

Utloggad Alfa

 • Medlem
 • Antal inlägg: 3 458
SV: Misstänkt försvinnande i Viken 1994 juni av Carl-Erik Björkegren
« Svar #19 skrivet: 02 oktober 2012 21:58:11 PM »
Jag har för mig att den av döttrarna som bor kvar i Sverige, bidrar" rejält till uppstädningen Efter Björkegren. Hon, liksom hennes syskon hade som tonåringar skrivit på ekonomiska förbindelser med pappan. De drogs därmed in i konkursen. Endast hon som bor kvar och arbetar i Sverige lever på existensminimum, då kronofogden drar allt däröver från sekreteralönen, för att täcka faderns konkursskulder. Dessa skulder upphör inte trots att han är dödförklarad. Fadern lockade med guld och gröna skogar och denna dotter är skuldsatt för hela sitt liv.

 

Nya kommentarer

SV: Niklas Lindgren - Hagamannen av Zappa
[Igår kl. 23:51:40]


SV: Hemligt register över misshandlade och hotade kvinnor av Zappa
[Igår kl. 23:41:08]


SV: Niklas Lindgren - Hagamannen av Alfa
[Igår kl. 21:57:20]


SV: Hemligt register över misshandlade och hotade kvinnor av Alfa
[Igår kl. 15:54:12]


10 år med förskingring i Bollebygds kommun (april 2014) av Alfa
[Igår kl. 15:50:34]


SV: Misstänkt mord i Karlskrona 2014 april 30 Yara Alnajjar av Alfa
[Igår kl. 15:19:48]


SV: Trio dömd för grovt knarkbrott, Umeå 2014 av Bea
[Igår kl. 00:05:38]


SV: Hemligt register över misshandlade och hotade kvinnor av Bea
[17 december 2014 23:19:40 PM]


SV: Mord av hel familj i Bromma, nån som vet mer? av Fru_Larraz
[17 december 2014 17:31:55 PM]


SV: Misstänkt mord i Karlskrona 2014 april 30 Yara Alnajjar av Alfa
[17 december 2014 17:21:57 PM]


SV: Mordet på Nevenka Galevska-Svensson i Flemingsberg 2010 av Alfa
[17 december 2014 17:09:31 PM]


SV: Misstänkt mord i Sundsvall 1980 november 7 av Johan Asplund av Bea
[17 december 2014 16:34:50 PM]


SV: Misstänkt mord i Karlskrona 2014 april 30 Yara Alnajjar av Bea
[17 december 2014 15:32:21 PM]


SV: Misstänkt mord i Gävle 2014 september 20 på Kajsa Selander av TilliT
[17 december 2014 13:36:34 PM]


SV: Misstänkt mord i Kalmar 2012 augusti 31 på Göran Lundblad av Bea
[17 december 2014 12:43:37 PM]


SV: Misstänkt mord i Karlskrona 2014 april 30 Yara Alnajjar av Bea
[17 december 2014 12:38:37 PM]


SV: Mordet på Nevenka Galevska-Svensson i Flemingsberg 2010 av Bea
[17 december 2014 12:21:08 PM]


Hemligt register över misshandlade och hotade kvinnor av Bea
[17 december 2014 12:19:57 PM]


SV: Misstänkt mord i Gävle 2014 september 20 på Kajsa Selinder av Bea
[17 december 2014 11:08:46 AM]


Massmördare anklagas för att inte vara den charmör han utger sig för att vara av Zappa
[17 december 2014 09:39:27 AM]

* Advertisement